De kracht van stilte

Gepubliceerd op 21 oktober 2020 om 16:51

Kleuren kunnen je helpen om de balans in je leven te vinden en te behouden. Zo kun je de kracht van stilte ervaren in het interieur van je woningen, de kleding die je aan hebt of de inrichting van je werkplek. Als kleurencoach kan ik je haarfijn uitleggen welke kleuren bij jouw passen en hoe je dit in de praktijk kunt toepassen.

Iemand vroeg me: "Hoe ervaar jij de stilte, als je er een kleur aan geeft?".

Daar moest ik even over nadenken, het ligt eraan waar ik die stilte ervaar. Wandelend door het bos doe ik af en toe mijn ogen dicht, dan is de stilte zacht, licht en een beetje groen. Maar thuis op een rustige dag, in mijn toch al stille straatje, is de stilte bij bewolking een beetje grijzig, maar als de zon schijnt, zie ik achter mijn oogleden een mooi glanzend zachtgeel.

Ooit tijdens een meditatie, waarin we helemaal terug in onszelf moesten, was de stilte zachtroze. Dat is het effect dat kleuren op emoties en stemmingen kunnen hebben.

Als je bijvoorbeeld een lange, moeilijke en saaie werkdag achter de rug hebt en je komt thuis, wil je ook niet gelijk in de herrie terechtkomen. Je staat nog “aan “. Je hebt even stilte nodig om je hoofd leeg te maken en weer rustig te worden. Door de neutraliteit van grijze tinten in je interieur kom je weer tot rust en kun je weer opladen op een positieve manier.

Elke kleur heeft zo zijn eigen betekenis, eigenschappen en mogelijkheden om in te zetten. Je kunt meer jezelf zijn als je weet welke kleuren je nodig hebt om emotioneel in balans te zijn.

Als jij graag wilt weten hoe dat in zijn werk gaat, help ik je graag. Neem dan contact met mij op via het contactformulier.