Crisis in je kledingkast drukt in je hoofd

Gepubliceerd op 6 oktober 2019 om 16:14

Iedereen heeft een kledingkast en die is lang niet altijd opgeruimd, eerder een onoverzichtelijke bende. Via het capsuleconcept duiken we de kledingkast in en brengen er structuur en orde in. Hierdoor wordt je tegelijkertijd zelf een stuk opgeruimder in je hoofd!

Soms moeten mensen lachen, als ik vertel dat ik kledingkasten opruim en dat ik daarvoor aan huis kom. "Dan mag je de mijne ook wel komen opruimen, ik heb zo’n rommel", wordt er dan gereageerd. Maar als ik dan uitleg hoe en waarom, zijn ze heel geïnteresseerd en willen wel een afspraak.

Hoe ziet jouw kledingkast eruit? Sommige mensen hebben een inloopkast, dat kan heel overzichtelijk zijn, maar het kost veel ruimte, de meesten onder ons hebben nog steeds de vertrouwde driedeurskast of een ingebouwde kast in huis. Dan is de ruimte beperkt en wordt het wel eens proppen. Heb je bijvoorbeeld heel veel kleding hangen en stapeltjes met shirts en truien? Heb je niets meer om aan te trekken, omdat je de weg niet meer weet in de kast? Hangen of liggen sommige items al lang en word je weleens verrast als je iets tegenkomt, omdat je het eigenlijk nooit gebruikt, je weet niet hoe of waarbij je het zou moeten dragen?

Zou het dan niet prettig zijn, als je kast overzichtelijker is en je kledingsets zo voor het grijpen hebt? Je krijgt er zo’n opgeruimd gevoel van en je zelfvertrouwen neemt enorm toe, omdat je weet, dat je kunt pakken wat je wilt om aan te trekken, het past altijd bij elkaar en bij jou. De basis die je nodig hebt bestaat uit 13 tot 18 kledingstukken, die allemaal met elkaar te combineren zijn. Bij elkaar één meter kleding!

Wij noemen dat het CAPSULECONCEPT. Door met jou door te nemen wat jouw persoonlijke stijl is en welke kleuren het meeste voor je werken, kun je al kledingstukken opzij leggen. Dan kijken we welke kledingstukken jouw figuur flatteren en welke je echt beter kunt weggeven en zo bouw je met je bestaande garderobe een basis op. Daardoor leer je ook jezelf beter kennen, wat blijft er over, wie ben jij? Opeens gaat er een lampje branden… Soms blijft er een enkel stuk over, dan kun je daar gericht voor gaan winkelen, om een combinatie compleet te maken. Op deze manier bespaar je veel tijd en geld.

Bovendien geeft een opgeruimde kast een opgeruimd gevoel en maak je je hoofd leeg. Je leven lijkt zoveel lichter zonder die overtollige ballast. Want dat is het, je stopt allerlei dingen weg, tot je ze opeens weer tevoorschijn haalt of het boven komt, omdat je een brief, foto of formulier tegenkomt waardoor alles weer boven komt en je een beetje of erg overspoeld raakt door de herinneringen.

Lijkt dit jou ook een goede manier om herinneringen een plaats te geven en weten wie je bent en daar mee je jouw talenten verder kunt ontwikkelen? Neem dan contact met mij op, dan maken we een afspraak!