Home » Image en Coaching » Over Imagocoaching

Over Imagocoaching

IMAGOCOACHING, wat is dat nu eigenlijk?

Bij het woord Imagocoaching denken veel mensen aan een kleur en stijl advies. Jazeker, dat doet een imagocoach ook. Maar wat de coach nog meer doet, is jou jezelf laten ontdekken. Wat zijn de redenen waarom zo’n advies over kleur en stijl na enige tijd niet meer werkt? of waarom laat je het los? Wat gaat er in jouw hoofd om? Waarom werken de adviezen niet of niet genoeg?

Ieder mens ondergaat in het leven verschillende veranderingen, het begint al in je vroege jeugd, Had je een veilig thuis? Of waren er spanningen en wilde jij jezelf soms onzichtbaar maken? Misschien werd je gepest of moest je juist heel veel moeite doen om zichtbaar te zijn.
Allemaal situaties, die je als kind kunt meemaken en die je latere leven beïnvloeden. Of later toe je wat ouder was, was je toen zelfverzekerd of juist niet. Kon je goed leren of had je moeite? En in je relaties hoe voelde je je toen? Werd je gezien? Op handen gedragen? Of mislukten je relaties? Voelde je je slachtoffer? Of vocht je jezelf naar een plek om gezien te worden?

Dit zijn allerlei situaties in je leven, die maken dat je nu soms niet weet hoe je je moet presenteren, je onzeker kunnen maken, waardoor je niet fijn in je vel zit. Misschien loopt het op je werk niet lekker, of heb je moeite om werk te vinden dat bij jou past. Het is belangrijk, dat jij jezelf kent en durft toe te geven dat je het moeilijk hebt.

Maar wat doet een IMAGOCOACH dan eigenlijk?
We gaan samen uitvinden waar de schoen wringt en wat de reden is voor jouw huidige situatie. Stap voor stap werken we aan jouw zelfbeeld en ruimen we de “spoken” uit het verleden en het heden uit de weg. Ik houd je letterlijk een spiegel voor en laat je zien wat een uniek mens jij bent. Niemand is hetzelfde, we zijn allemaal mooi op onze eigen manier, dat beseffen is al het halve werk. Kleur kan behalve flatteren ook helend werken. De kleuren die jou mooi maken zijn niet dezelfde als de kleuren die jou helpen “helen”. Je eigen lijf kennen en weten wat daaraan de pluspunten zijn en die inzetten voor een uitstraling die in balans is, is het tweede punt en het verbinden van deze twee onderdelen en begrijpen hoe dat positief voor jou kan werken is het derde punt.