Het is alweer tijd dat je een vakantie gaat plannen. Dat zal ook dit jaar wel een beetje anders gaan, net als vorig jaar. Toen is gebleken dat er veel mensen Nederland hebben herontdekt. Maar hoe dan en wat dan en bovendien waarheen dan? Wat dacht je van een schildervakantie in de zomer op een prachtige SRV-camping in Pieterburen vlak bij de wadden!

Dat Nederland prachtig is, hebben we al gezien en er zijn heel veel prachtige plekken, waar nog bijna onontdekte natuur is, of mooie fiets- en wandelroutes en pittoreske dorpjes en water… Nederland staat bekend om het water.

Om er nog intenser van te genieten, zou je deze zomer kunnen gaan schilderen en voordat je zegt, ik kan toch niet tekenen of schilderen: als je een punt kunt zetten kun je ook schilderen. Je hoeft niet per se objecten te schilderen, het is ook heerlijk om al die mooie kleuren in je op te nemen en daarmee aan de gang te gaan, om zo op een creatieve manier je herinneringen uit te beelden.

Wie kent Pieterburen? En niet alleen van de zeehondjes… Nee, er is daar een leuke kleine SVR-camping: Klein Deikum, genomineerd als de beste camping in de omgeving, met een 9.5! Deze verblijfplek is gelegen in een prachtig nog bijna onontdekt natuurgebied vlak bij ons grootste natuurmonument: De Wadden.

Er is daar nog zoveel te ontdekken en ik geef er een schildercursus in de week van zaterdag 17 juli 2021 t/m zaterdag 24 juli 2021. Door het schilderen kijk je niet alleen, je ziet ook meer, omdat je je moet focussen.

Omdat de eigenaar ook gecertificeerd waddengids is, hoort een dagje wadlopen ook tot de mogelijkheden, of schilderen óp het wad om een paar voorbeelden te noemen.

Het is een ongekend mooi gebied en voor de kosten hoef je het ook niet te laten. Een caravan kost € 18,- p.n. excl. € 1,50,- toeristenbelasting. Er zijn ook een aantal leuke huisjes te huur, je kunt er 1 eventueel delen met een vriend/vriendin. In het hoogseizoen kosten de huisjes € 50,- per nacht.  Camperplaatsen zijn er niet.

Het schilderen is voor beginners en gevorderden, de kosten van de deelname zijn € 110,- per persoon, excl. camping. Je hoeft alleen een schetsboekje en potloden HB en 2B zelf mee te nemen. Wij zorgen voor de overige materialen!

O, ja, er is plaats voor maximaal 10 deelnemers, schrijf je dus gauw in!

Voor meer informatie kijk je op de website van SVR camping Klein Deikum. Er staat veel informatie op, prachtige foto’s en meer informatie over het gebied. Je zou werkelijk denken, dat je in het buitenland bent.

’s Avonds gezellig napraten in de grote schuur behoort ook tot de mogelijkheden. Zelfs samen eten. Alles voor een leuke ontspannen week is aanwezig. Wil je meer weten, of aanmelden? Neem dan contact met mij op via de contactpagina. Ik zal je graag meer vertellen en jouw eventuele inschrijving in orde maken!

 


Klein voorproefje...

Op de bovenste, linker en rechterzijde, en in de diagonaal de ongemengde kleuren. De één na rechter kolom laat menging met wit zien. Elk vakje is een menging met twee kleuren, de verhouding is niet precies bekend. De kleuren onder de diagonaal zijn bovendien gemengd met wit.