Wand vol schilderijen in Frankrijk

Gepubliceerd op 21 juni 2023 om 21:45

Dit voorjaar was het weer tijd voor het geven van een schildercursus in Frankrijk! Op camping Bois-Girault bij Arrabloy ging ik met de cursisten enthousiast aan de slag.  Ondanks dat de weergoden ons in mei niet echt goed gezind waren, weerhield dat ons niet om met de penseel flink aan de slag te gaan! 

Iedereen kwam met een goed humeur en zin om te schilderen naar Arrabloy, dat kon niet meer stuk! Een voorbode van twee super gezellige schilderweken. We hadden twee groepen waarvan de ene groep bestond uit negen deelnemers en de andere groep bestond uit tien deelnemers. Het weer was vooral de eerste week de grote spelbreker. Heel jammer, maar onze zonnige inslag maakte veel goed.

Het was leuk om te zien, dat beginners en gevorderde schilders samen aan de gang gingen met verschillende onderwerpen. Er werd heel mooi gewerkt, sommigen aan één doek en anderen wilden productiever werken Alles kon, dat gaf aan het eind van de week een mooi overzicht. Zelfs de deelnemers die nog nooit hadden geschilderd, hadden prachtige stukken gemaakt.

‘s Morgens zaten we even bij elkaar om met elkaar te kletsen en door te nemen wat we die dag zouden doen. Daarna pakte iedereen zijn/haar penseel en ging aan de slag. Tussen de middag moesten er even honden worden uitgelaten en een boterham worden gegeten. Na de middagpauze gingen de meesten weer aan de slag tot aan de borrel van drie uur en werd er nog even nagepraat over elkaars werk en eigen werk.

Ik had een fijne hulp aan Henriette. Aart en Ben waren onze technische commissie, zij hebben hele mooie wanden gemaakt in het paviljoen. Er was een wand waar de schilderijen die klaar waren voor de expositie, konden drogen. De andere wand werd gebruikt als wandschildering van losse doeken, die samen een verhaal vormen van de boerderij en de camping. Hier werken we nog verder aan, een opzet is er al. Al met al is er door iedereen heel hard gewerkt en hebben we aan het eind een mooi bedrag van meer dan 2.000 euro aan Sam kunnen overhandigen voor de stichting ”op eigen benen” in Zambia.

Iedereen die hieraan heeft bijgedragen door te schilderen en/ of te klussen: hartelijk bedankt! Ik hoop volgend jaar weer zo’n mooie gift voor het project te kunnen overhandigen samen met oude en nieuwe deelnemers.

Liefs, Emmy