Schilderen in Frankrijk? Jij kan het ook!

Gepubliceerd op 27 mei 2022 om 15:49

Ik en mijn man zijn net terug van le Bois-Girault in het Franse Arrabloy waar we iets meer dan veertien dagen zijn geweest als gast van Sam en Marieke Coppoolse. Ik heb daar schilderles gegeven en ik kijk terug op een paar geweldige weken! Het weer deed zijn best en de deelnemers waren allemaal een goed gezelschap.

De eerste week was heel productief. Sommige deelnemers maakten zelfs drie werkstukken! Omdat iedereen een ander niveau heeft, werkten we met veel verschillende technieken. We hebben een middag besteed aan kijken en zien en wat was er veel te zien! Iedereen haalde eruit wat hem/haar het meest interesseerde. En wat hebben we veel gelachen! Iedereen had wel iets grappigs of iets moois meegemaakt.

In de tweede week hebben we ook een paar dagen 'colorpouring' gedaan. Dat is een leuke techniek waarbij je niet perse hoeft te kunnen schilderen. Zowel door de beginners als de geoefende schilders haalden met deze techniek prachtige resultaten.

In de tweede week werd er ook een veiling gehouden ten bate van het project in Zambia dat door Sam en Marieke van harte wordt gesteund. Zelf had ik er zes schilderijen voor meegenomen en ook cursisten hebben hun werk ingebracht. Met Sam als veilingmeester werd het een prachtige avond met een mooie opbrengst van meer dan € 1000,-. Met dank aan alle bieders die tegen elkaar opboden voor sommige schilderijen. Ik hoop dat de verkochte kunstwerken in elk huis een mooie plek krijgen.

De cursisten hebben het ontzettend naar hun zin gehad! Hier volgen een aantal reacties.

Els: Wat is dit leuk! Ik wil meer!
Alie: Geweldig! ik wist niet, dat ik het in me had.
Karin: Mijn vriendin zei: "goh, wat heb je mooie dieptes in de kleuren weten te realiseren". 
Henriette: Ik heb genoten van de dagen. Als dank heb ik Emmy als cadeautje bonbons gegeven.
Sylvia: Emmy heeft me leren kijken en zien. 
Marieke: Jammer, dat ik niet meer tijd had.

Door zoveel met elkaar bezig te zijn, kwamen er ook weer mooie nieuwe ideeën voor september dit jaar en voor volgend jaar mei. Die gaan zeker uitgewerkt worden! En wil je in september 2022 ook een keertje meedoen in Frankrijk? Houd dan deze site in de gaten voor meer informatie.