Penselstreken zetten in Frankrijk, het was heerlijk!

Gepubliceerd op 3 augustus 2021 om 20:46

Plaats van handeling van een fijne week schilderen: camping Bois-Girault in het Franse Arrabloy! Weliswaar met een klein groepje maar dat mocht de pret niet drukken. Na het schilderen was het tijd voor een borrel, samen eten met de groep, klaar gemaakt door de mannen, en bourgondische avonden beleven bij boer Sam en boerin Marieke. Viva la France!

In Frankrijk vertoeven in juni bij camping Bois-Girault in Arrabloy. Wie wil dat nu niet? Een weekje lekker schilderen, zonder ergens over na te denken. Als beginner hoef je van te voren geen dure spullen aan te schaffen, want in alles wordt voorzien. Als je een gevorderde bent, heb je zelf misschien voorkeuren en dan kun je zelf wat meebrengen. Maar zo’n zware ezel hoef je bijvoorbeeld niet in te pakken, want die zijn er al.

De plek waar geschilderd werd, is ruim met veel licht en overdekt. Desondanks konden we ook naar buiten, want bij mooi weer stonden er tafels op het omheinde erf met een mooi uitzicht en (soms) vlakbij de paarden en de ezel.

De mogelijkheid van één dagje meedoen was er ook, als je met een groepje van een paar mensen bent. Zonnebloemen zijn dan een mooi object om te schilderen, want dat is zo lekker Frans. Na afloop was er de gelegenheid om gezellig te eten, met de groep, waarvan de heren van de deelneemsters gekookt hebben. Jawel, zelfs drie gangen diner werd niet geschuwd! Natuurlijk weggespoeld met een goed glas wijn.

Na een aantal dagen hard werken, konden we onze kunstwerken tonen op de expositie. Met een fototoestel in de ene hand en een wijntje in de andere hand, alle eindresultaten bekijken.

In juli is de tijd om te schilderen voor veel mensen lastig, maar met deze kleine en gezellige club mensen hebben we heel wat mooie uurtjes beleefd. En ook gezellige avonden bij boer Sam en boerin Marieke, dat mogen we zeker niet vergeten.

En er bleef een leuk bedrag over voor de stichting in Zambia van Sam en Marieke. Daar doen we het ook voor! Wij kijken in ieder geval terug op een inspannende  en ontspannen week met veel plezier en leuk napraten tijdens de borrel. 'Hoe was de dag?' en 'wat kan anders?'. Ook van elkaar hebben we veel geleerd.

Lijkt dit jou ook zo’n leuk idee? Schilderen in Frankrijk, het land van schoonheid en het goede leven? Volgend jaar in mei (week 19 en 20) zijn wij weer van plan zo’n evenement te organiseren. Houd deze site in de gaten voor meer informatie!