Schilderen in Pieterburen, wat was dat fijn!

Gepubliceerd op 1 augustus 2021 om 17:56

Eind juli was het dan zover. De schilderweek op de camping Klein Deikum bij Karin en Taart in Pieterburen! Elke dag daar heb ik als een feestje ervaren en op het einde van de week hebben de deelnemers en ik onze schilderijen tentoon gesteld aan familie en vrienden. Om dat oude cliché van stal te halen: er gaat niets boven Groningen!

In Groningen is destijds de Ploeg ontstaan, een samenwerking tussen schilders, die zich duidelijker wilden uiten door het gebruik van kleuren. Door tochtjes te ondernemen vanaf een camping of huisje in Pieterburen en omgeving krijg je een idee waarom zij dat wilden. Groningen en vooral het waddengedeelte is heel kleurrijk en heeft een indrukwekkende geschiedenis.

Maar voordat ik dit allemaal zelf zag, klopte ik aan bij Karin en Tjaart van Hoorn in Pieterburen. Zij hebben daar een kleine camping, dit jaar voor het laatst. Daarna kun je nog wel huisjes huren, maar dat terzijde.

Karin was gelijk in voor het plan om afgelopen week van 17 t/m 24 juli een schilderweek te houden. En met een leuk stel deelnemers gingen we aan de slag. Eerst een rondje kennismaken, op zaterdagmiddag en op zondag een mooie rondrit door allerlei bezienswaardigheden en panorama’s. Karin weet heel veel en was een geweldige gids. Door alles goed op te nemen en foto’s te maken deden we inspiratie op voor de rest van de week.

Daarna was het elke dag een feestje. Na de oefenochtend, werd er  's middags lekker met verf gespeeld door middel van colorpouring; een mooie techniek waarbij je ziet hoe kleuren zich mengen. De dag erna werd een onderwerp gekozen en een opzet gemaakt voor een schilderij, waar de rest van de week aan gewerkt werd en verfijnd. 

De zaterdag werd er gevernist en ’s middags was er in de prachtige tuin van Karin een leuke expositie, waarbij het hele traject van de afgelopen week kon worden gevolgd. De deelnemers hadden vrienden en vriendinnen uitgenodigd om te komen kijken. Een hapje en een drankje, door de deelnemers zelf mee genomen, stonden klaar en het weer hielp een flink handje mee. We kijken terug op een geweldige week, met dank aan de deelnemers en Karin en Tjaart!

Hieronder volgen nog een aantal reacties die ik heb gehad van deelnemers aan de schilderweek:

Hallo Emmy,

Hartelijk dank voor het verslag en de foto's van onze week schilderen in het hoge Noorden! Je hebt er weer wat mooi's van gemaakt samen met ons!

Je hebt je voor 200% er voor in gezet!
Wat hadden we er mooi weer bij!
Een week om nooit weer te vergeten!

Nogmaals bedankt!

Groeten en liefs,
Simone
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mooi verslag, Emmy. Zo hebben we een goed overzicht van wat we allemaal gedaan hebben.
Ook het weer, de sfeer en de omgeving waren heerlijk. Ik heb een fijne week gehad! Nogmaals bedankt!

Groetjes Joke
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heel leuk dit overzicht Emmy. Het was een gezellige week .

Liefs Karin