Heerlijk schilderend aan de gang bij de Franse boer Sam

Gepubliceerd op 6 juli 2024 om 15:22

Vanaf 27 mei was het weer zover; twee weken schilderles geven bij Sam en Marieke op camping Bois-Girault in Frankrijk. Het was weer enorm gezellig en veel leuke deelnemers.

Deze eerste week was behoorlijk vol, maar samen met mijn onvolprezen hulp Henriette hebben we er weer een gezellige boel van kunnen maken. Verbaasd was ik over de vele talenten, die er meededen, de beginners waren niet echtbeginners, zo snel pakten zij het op en ook de gevorderden leverden prachtig werk. Het weer was jammer genoeg wat wisselvallig, soms ronduit nat, maar iedereen was zo ingespannen aan het werk, dat het niet eens opviel.

De tweede week was het weer beter, meer zon overdag en verschillende deelnemers hebben lekker buiten in het zonnetje zitten werken. Het was minder vol dan de eerste week, maar toch vol genoeg. Hier waren ook de meeste deelnemers gevorderden en dat was ook aan het werk goed te merken.

Vaak waren dieren het onderwerp, maar ook het weiland bij het paviljoen vol gele bloemen was een onderwerp. Iedereen was vrij om te kiezen wat hij of zij wilde schilderen. Het leuke is, dat iedereen een andere achtergrond heeft, maar het schilderen brengt iedereen bij elkaar. Vooral in de tweede week, waar de meeste deelnemers elkaar al goed kenden, vlogen de opmerkingen en gevleugeld gezegdes over en weer. Aan het eind van de middag les kwam het team Buurman en Buurman (B&B) de drankjes opnemen en kon er even gezellig nagepraat worden, terwijl zij de boel nakeken en opruimden.

B&B leverden ook hand en span diensten aan mensen die problemen hadden met bijvoorbeeld de ezel. Niet Michel, de schildersezel bedoel ik. Of iets hadden met een fiets of bij de camper of caravan. Zij zijn onze eigen klusjesmannen, een setje, dat ook samen boodschappen deed en herstelwerkzaamheden. Zo kreeg ik een handgreep in het toilet en voordat ik kwam had Ben al een trapleuning gemaakt, bij het trapje naar het paviljoen. En ik ben niet de enige die hem daar reuze dankbaar voor was.

Iedereen heeft een bijdrage geleverd voor de veiling en samen met de het schilderen konden we Sam een mooi bedrag van € 4580,35 overhandigen voor Zambia. Daar werk voor! Geweldig bedankt iedereen en tot volgend jaar!  

Liefs, Emmy