Home » Image en Coaching » Zelfvertrouwen tonen

Zelfvertrouwen tonen

Dit gaat over jou, jouw imago, of hoe je het wilt noemen.                                         

Het is jouw uiterlijke presentatie. Iedereen wil er graag goed uit zien, het gevoel van er goed uitzien geeft je toch een boost! Je voelt je goed, de zaken die je onderneemt gaan lekkerder, de resultaten zijn prettiger en je gaat ervan stralen, Dat betaalt zich uit in complimentjes - ik zie je stralen – waardoor je prestaties omhoog gaan. Dat werkt allemaal motiverend.

Maar soms slaan de twijfels toe en voel je je onzeker, ik ken het allemaal zelf ook, en je vraagt je af wat je niet goed doet. Maar dan is het belangrijk om bij jezelf na te gaan of:

  • Je bent zo gegroeid in je persoonlijke en zakelijke leven, dat je niet meer in je “oude jasje” past. Waardoor je allerlei stijlen door elkaar gaat kopen.
  • Weet je niet hoe je door middel van jouw kledingstijl je kracht, je leiderschap en je deskundigheid kunt laten zien? Het risico is groot dat je kansen misloopt.
  • Gun je jezelf de tijd niet om aandacht te geven aan de kleding die je draagt? Om je goed en opvallend te kleden? Anders verandert er niets.
  • Kun je niet vinden wat je zoekt?
  • Heb je te weinig kleding, zodat je steeds in hetzelfde (mantel)pak loopt? Dat gaat een keer opvallen.
  • Draag je teveel verschillende stijlen door elkaar, waardoor (potentiële) klanten verward raken en niet weten wat ze aan je hebben?

Ergens zit er wel een waarheid die ook voor jou geldt. Als je eerlijk bent naar jezelf kun je het antwoord invullen. Maar hoe komt die motivatie weer terug?

Daar kan ik je bij helpen. Ik spreek uit persoonlijke ervaring. Maar ook uit ervaring die ik al met anderen heb gehad. Soms realiseer je je opeens dat je in een andere levensfase bent beland. Dat kan door verschillende factoren komen.

Opeens ben je 50+, of je hebt geen baan meer. Ook een traumatische ervaring kan invloed hebben, net zoals het feit dat jij je jonge meisjes-figuur opeens niet meer hebt. Of je krijgt lichamelijke gebreken, waardoor je je opeens anders moet gaan kleden. Ik heb persoonlijke ervaring met al het bovenstaande en heb me erin verdiept hoe ik daar het beste mee kan omgaan.

 Het is me gelukt! En daarmee wil ik ook anderen helpen om zich goed te voelen. Hoe? Door je letterlijk een spiegel voor te houden en je te laten zien hoe bijzonder je bent, en nog belangrijker, hoe je dat aan de rest van de wereld kunt laten zien! Zodat je, net als ik, kunt blijven stralen, omdat je weet wat je goed staat en wat het voor je doet.

Misschien wil je eerst kennismaken, boek dan met een paar vriendinnen een workshop. Met zijn drieën of vieren weet je meer dan alleen. Neem contact met mij op voor de mogelijkheden.