Home » Workshops » Dressed by heart

Dressed by heart

Dressed by Heart wil zeggen dat er meer is dan de buitenkant, maar dat die buitenkant als het ware een spiegel is van de binnenkant. Iedereen heeft een idee over hoe hij/zij wil overkomen, hoe je door de wereld om je heen gezien wilt worden.  Mensen bekijken je altijd van boven naar beneden en hebben hun indruk over jou al bepaald voor ze je een hand hebben gegeven. Je doet het zelf ook, maar eigenlijk merk je het niet. 

Maar soms klopt die waarneming niet, omdat je bijvoorbeeld niet lekker in je vel zit. Daar ga je je dan ook naar gedragen, je trekt vaak makkelijke kleding aan, het doet er voor jou niet toe op dat moment. Je voelt je niet fijn en daar handel je - meestal onbewust – naar. Ik ben counseller en coach. Met kleuren werken is mijn passie. Door middel van jouw keuzes voor kleuren (en kleding) zoeken we samen naar wat jou bezig houdt. Wat je belemmert om je doelen te bereiken en vinden we samen een manier om die belemmering(en) te lijf te gaan.

Kleding is liefde
Het gaat niet over mode, dus niet over oppervlakkige beeldvorming. Het gaat over kleding en het beeld dat je je hierbij vormt. Mode verandert snel, zo’n 4x per jaar, waarbij sommige trends het wat langer volhouden. Kleding is er voor jou, voor je comfort, van sommige
kledingstukken wil je gewoon nooit meer afstand doen. Je houd ervan en je koestert het. Aan sommige kledingstukken kleeft een emotionele waarde. Daarom gaat het erom, dat je juist die kledingstukken op een voor jou zo positief mogelijke manier kunt gebruiken. Dat kan het
model zijn van een jurkje, dat iets voor je doet. Maar door een paar accessoires of andere toevoegingen jou nog meer tot je recht laat komen. Maar ook door het soms anders combineren van de kleuren kan het jou sterker maken, waardoor de items die hieronder genoemd worden voor jou kunnen werken om:

* opgemerkt te worden
* een beetje minder zichtbaar te zijn
* je relatie met anderen te verbeteren
* beter te communiceren
* doelen te bereiken
* een trauma of crisis te verwerken
* beter inzicht in jezelf en in anderen te krijgen

Daarom is kleding liefde, liefde voor iets blijvends, dat goed is, maar vooral liefde voor jezelf. Kleding kan troost en bescherming bieden, maar benadrukt ook iemands eigenheid en identiteit. Het kan je ook een houding of status geven, laten zien wat jouw kracht is en waar jouw kwaliteiten liggen.

Ik geef hier workshops van één dag over. Voor meer informatie kun je met mij contact opnemen.