Home » Blog » Kom tot jezelf

Kom tot jezelf

Gepubliceerd op 14 juli 2020 om 18:12

De voorbereidingen van de “kom tot jezelf” dagen zijn in volle gang! Ellen Carmiggelt en ik willen een prachtige plek gaan aanbieden waar deelnemers voor een paar dagen kunnen loslaten, ontspanning vinden en nieuwe energie krijgen.

Ik lig in de tuin en kijk omhoog, de lucht is helderblauw en de hele dag is al een stukje van de maan te zien. Het fonteintje klatert en vogels kwinkeleren. Het is bijna niet voor te stellen, hoe het leven buiten de tuin is... In wat voor tijd wij leven.

De schrik, wat is er aan de hand? De schok, dat het de hele wereld aangaat. Wat is er aan de hand? Ongeloof, gebeurt dit echt? Dan; afzeggingen, alle workshops en cursussen die niet doorgaan. Geplande uitjes met clubs vallen af. De grote leegte en daarnaast de intense angst van veel mensen en de grote bezorgdheid om familieleden…

Ongelooflijk, maar aan sommige mensen gaat dit helemaal voorbij en ze geloven niet wat er allemaal gebeurt. Anderen zitten er midden in, verliezen geliefden en zien rouwauto’s af en aan rijden.

En dan… is er opeens een ommekeer, (voorzichtig) mogen we meer. De beloning voor het volgen van de regels, maar durven we dat? Niet iedereen is gelijk enthousiast en blijft voorzichtig, terwijl anderen steeds een stapje verder gaan We mogen nu de teugels wat laten vieren, laten we hopen, dat we niet op hol slaan. Dan zijn we weer terug bij af.

Mijn cursussen zijn uitgesteld naar volgend jaar, omdat het met veel mensen bij elkaar onvermijdelijk is dat je in elkaars comfortzone komt en dat is nu nog risicovol. Maar uiteindelijk willen we toch wel wat licht zien en wat meer relaxt door het leven gaan, de spanningen afbouwen en loslaten.

Samen met Ellen Carmiggelt ben ik druk bezig met de voorbereidingen van een paar fijne “kom tot jezelf” dagen dit jaar op een mooie locatie in de Achterhoek. Géén training, workshop of cursus. Maar twee fijne dagen met een overnachting, waar wij je helpen uit te blazen en je de tools krijgt aangereikt om te ontspannen, los te laten en op te laden. Even alles achter je laten en alleen jezelf zijn, met een beetje hulp van Ellen en mij. Zodat je als nieuw weer terug gaat naar jouw wereld, maar wel fris en met een heldere blik.

Houdt deze site in de gaten voor meer informatie over de  “kom tot jezelf” dagen!


«   »